Editie 2019

“Een verrijking voor onderwijzende en ondersteunende professionals in het onderwijs.”

De Beter Onderwijs Show 2019

“Inspirerend, verfrissend en op een ontspannen manier nadenken over ‘de bedoeling’ van ons onderwijs”, vatte een deelnemer de dag na afloop samen. Uit heel Nederland waren managers en beleidsmakers uit het onderwijs op 10 oktober naar het AFAS Da Vinci Theater in Leusden gekomen om de tweede editie van De Beter Onderwijs Show bij te wonen. Evenals vorig jaar was het Peter Heerschop die met kennis van zaken – hij is, behalve cabaretier, ook docent en afgestudeerd pedagoog – de dag leidde. Via de Mentimeter-app peilde hij en later Ben Tiggelaar ook de mening van het publiek. Met behulp van hun eigen smartphone konden deelnemers realtime antwoord geven op vragen. En dat leverde heel wat verrassende inzichten en stof tot nadenken en discussiëren op!

Veel deelnemers gaven aan dat ze ook het contact met collega’s tijdens De Beter Onderwijs Show zeer waardeerden. De netwerkborrel na afloop werd dan ook druk bezocht. “Alles wat we vandaag geleerd hebben van de sprekers, konden we tijdens de netwerkborrel met elkaar evalueren. Niet alleen met mijn collega’s, maar ook met mensen van andere onderwijsinstellingen. Heel interessant om hun visie op de lessen van de dag te horen en hoe zij deze willen toepassen”, aldus een van de aanwezigen na afloop.

De sprekers van 2019

Richard van Hooijdonk
Trendwatcher

Het onderwijs van de toekomst bepaalt hoe de wereld van morgen eruit ziet. De werknemer van de toekomst heeft nieuwe skills nodig: 21st century skills. Futurist Richard van Hooijdonk nam u mee in een reis naar de toekomst.

Ben Tiggelaar
Schrijver

Veel mensen streven naar positieve veranderingen in hun werk en thuis. Ze willen leren zichzelf beter te managen. Ben Tiggelaar is onafhankelijk schrijver, spreker en gedragswetenschapper. Hij is één van Nederlands meest gevraagde experts over leiderschap en verandering en hielp u tijdens De Beter Onderwijs Show om dromen om te zetten in acties.

Joost Leenders
Prestatiecoach

Topsport is niet voor iedereen weggelegd. Naast talent is er een juiste mindset nodig en enorme doorzettingsvermogen. Joost Leenders is prestatiecoach van topsporters, artiesten, managers en ondernemers. Als geen ander kent hij de keiharde wetten (van de topsport) om tot succes te komen.

Maartje Paumen
Voormalig captain

Voormalig teamcaptain van het dameselftal hockey Maartje Paumen heeft heel wat tegenslagen te verwerken gehad. Samen met prestatiecoach Joost Leenders heeft zij u meegenomen in haar verhaal, hoe zij ondanks deze tegenslagen toch grote successen heeft kunnen behalen.

Bekijk hier de aftermovie

Bekijk hier de foto’s