Programma 2020

“Leuke, enerverende dag waarin ik weer even op een aantal vlakken geprikkeld ben, zowel door de sprekers als door collega’s van andere scholen.”

Steek het vuur aan in uw organisatie! 

Samen maken wij het onderwijs in Nederland. Deze passie, het vuur voor het onderwijs, wordt elke dag weer overgedragen naar onze collega’s, leerlingen en studenten. Wat kunt u als decaan, manager of beleidsmaker betekenen om de passie op de werkvloer te versterken? Met een combinatie van nieuwe inzichten over uzelf, teamwork en de wetenschap zullen getalenteerde sprekers u handvatten geven om het vuur in uw organisatie aan te houden. Samen met u steken zij het vuur aan voor het onderwijs! 

Bent u erbij op 8 oktober?

De kosten voor dit evenement zijn €245,- (excl. btw) per ticket.

“Dynamisch, flitsend, boeiend, pakkend en zeer interessant plus goede verzorging: ik heb het beeld dat ik meegezogen ben in een ijzersterke film!”

Blok 1

Jitske Kramer

Jitske weet als geen ander het vuur aan te steken in een organisatie. Met haar achtergrond als corporate antropoloog is ze altijd op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. Hoe kun je samenwerken met mensen die je leuk vindt, maar vooral ook met mensen die je niet zo leuk vindt. Ze neemt je mee in verhalen die ruimte creëren voor nieuwe manieren van kijken en handelen. Gaandeweg wordt wat vertrouwd is vreemd. En wat vreemd is vertrouwd.

Ionica Smeets

Ionica is wetenschapsjournalist, wiskundige en hoogleraar. Als hoofd van de Leidse afdeling Science Communication and Society leidt zij met veel plezier studenten op bij de gelijknamige masterspecialisatie. Met een beetje wiskunde kun je de wereld beter begrijpen. Ook spreekt ze graag over de geheimen van effectieve communicatie: hoe zorg je dat je moeilijke informatie overtuigend brengt? Wat gaat er mis als experts en algemeen publiek met elkaar communiceren?

Tijdens de pauze

Netwerklunch

Na de eerste twee sprekers is het tijd voor de netwerklunch. U heeft ruim de tijd om met uw vakgenoten bij te praten en te netwerken. De Beter Onderwijs Show is er speciaal voor onderwijsmakers die vóór of achter de schermen van het onderwijs werken. U zorgt ervoor dat het onderwijs goed georganiseerd wordt. Ontmoet vakgenoten die werkzaam zijn binnen het vo, mbo, hbo en wo. Dit allemaal onder het genot van een uitgebreide lunch.

Blok 2

Erik Scherder

Hoogleraar Neuropsychologie én Bewegingswetenschappen Erik Scherder koppelt zijn unieke spreektalent aan een overvloed van kennis. Hoe blijven u en uw team in beweging? Erik is deskundige op het gebied van Neuropsychologie én Bewegingswetenschappen. Hij fascineert heel Nederland met zijn verhalen en lezingen tijdens uitzendingen van ‘De Wereld Draait Door’ en ‘DWDD University’. De hoogleraar kreeg in de afgelopen jaren diverse onderscheidingen en werd zelfs benoemd tot lid van de Nederlandse Sportraad.

Peter Heerschop

Al drie jaar op rij een vast gezicht voor De Beter Onderwijs Show: dagvoorzitter Peter Heerschop. Met zijn persoonlijke ervaring in het onderwijs als docent lichamelijke opvoeding en scherpe grappen, weet hij iedereen te boeien. Zijn humor en passie voor het onderwijs maken de dag compleet. Als man met een groot onderwijshart en sterk observatievermogen zorgt hij voor herkenning en verbinding. Tijdens zijn slotpleidooi neemt hij de rode draad van de dag nog even met u door en laat u met een glimlach op uw gezicht de zaal verlaten. 

Afsluiting van de dag

Netwerkborrel

Na het slotpleidooi van Peter Heerschop is het tijd voor de netwerkborrel. Onder het genot van een drankje en hapje kunt u de dag afsluiten met uw collega’s en nieuwe contacten. Een goed moment om opgedane inzichten te delen en met elkaar door te spreken hoe u deze bij uw onderwijsinstelling kunt gaan inzetten.

Locatie

AFAS Da Vinci Theater

Philipsstraat 9
3833 LC Leusden

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij de locatie.

Routebeschrijving OV

Vanaf de bushalte op het Centraal Station van Amersfoort gaan er 2 bussen richting AFAS:

Syntus Streekbus 82
Bushalte Ursulineweg, Leusden

Syntus Stadsbus 17
Bushalte Bedrijventerrein de Horst, Leusden

Bestel hier uw tickets voor
De Beter Onderwijs Show

INSCHRIJVEN EN VOORWAARDEN:

De organisatie van De Beter Onderwijs Show wordt uitgevoerd door Buro van Oranje.

De kosten per deelnemer bedragen 245,- euro (exclusief BTW). Dit bedrag is inclusief deelname seminar en alle consumpties. U ontvangt direct na inschrijving een bevestiging en factuur (pdf) per e-mail via Buro van Oranje.

Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u uitsluitend per e-mail annuleren:

  • vóór 08 augustus 2020 kan dit kosteloos;
  • vanaf 09 augustus 2020 bent u in alle gevallen het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Vervanging van deelnemer is altijd mogelijk, mits tijdig per e-mail aan ons doorgegeven.